Ziduri de sprijin si taluzuri din pamant armat

A Tensar reinforced soil retaining wall on the road link between Rotherham and Sheffield

Ziduri de sprijin si taluzuri din pamant armat

Soluții cu structuri de sprijin din pamant armat

În cazurile în care sunt necesare structuri de sprijin din pamant armat, ai de facut o alegere dificila. Opțiunile sunt variate, incluzând beton armat, beton masiv, gabioane, palplanșe și zidărie. Din ce în ce mai mult, inginerii proiectanti caută de la Tensar o soluție personalizată dintr-o singură sursă.


Sistemele Tensar de sprijin al pământului pentru ziduri si taluzuri oferă o gamă de produse pentru pamant armat cu fatade care se incadreaza in codurile locale de proiectare si in buget, respectand cerintele de mediu și estetice. Sunt proiectate ca „sisteme reale” utilizand componente incorporate cu grija pentru o integritate structurală superioară și maximizarea terenului disponibil.


Sistemele structuri de sprijin din pamant armat susțin o masă de pamant înclinat utilizand geogrile și alegând un tip de fatada (de obicei blocheti de beton sau plasă de sârmă). Acest lucru permite o construcție rapidă și economică, reducând durata de execuție, evitând nevoia de competențe de specialitate și utilizand  adesea materiale de umplere din șantier.


Image of Ce este un zid de sprijin?

Ce este un zid de sprijin?

Zidurile de sprijin din pământ, cunoscute si ca structuri de pământ armat, susțin o masă de pământ care creeaza o fațadă verticală sau aproape verticală. Acestea pot fi impuse pe un teren în pantă pentru amenajare de terase cu amprentă minimă, reducerea presiunii laterale a pământului de la structurile adiacente sau sustinerea suprasarcinilor.

Există multe tipuri de ziduri de sprijin, incluzand: structuri gravitaționale, structuri în consolă, structuri incastrate și ziduri de sprijin din pământ armat.

Image of Zid din pamant armat

Zid din pamant armat

Tehnologia Tensar oferă o gamă larga de sisteme pentru structuri permanente și temporare. Zidurile de pământ armat sunt proiectate ca structuri din pământ armat (sau pământ stabilizat mecanic cu diverse tipuri de paramente: blocuri modulare de beton, panouri segmentare, panouri de beton pe toată înălțimea sau plase de sârmă.

 

Image of Culee de pod

Culee de pod

În cazul culeelor ​​de pod, zidurile de sprijin din pământ armat sunt din ce în ce mai des întâlnite. Astfel se transferă tot efortul de încărcare din pod în structura de pamant armat, rezistând încărcarilor seismice și deteriorarilor structurale. Structurile Tensar pentru culeele de pod oferă economii majore de costuri și reduceri semnificative ale duratei de executie în comparație cu metodele alternative.

Image of Taluzuri abrupte

Taluzuri abrupte

Taluzurile abrupte de pamant armat, cu un unghi de fațada de până la 70°, pot fi alternative la zidurile verticale, la un cost considerabil mai mic. În mod obișnuit, acestea au fațada „inierbata”, sunt atractive din punct de vedere estetic si au un impact redus asupra mediului.

În cele din urmă, aceste tipuri de ziduri de sprijin sporesc sustenabilitatea unui proiect. Materialele relocate din santier sunt adesea potrivite pentru umpluturi structurale, ceea ce sprijină atât reducerea costurilor cât și obiectivele esențiale de sustenabilitate pe termen lung.

Image of Refacerea taluzurilor

Refacerea taluzurilor

Adesea vedem taluzuri care cedeaza iar precipitațiile  în schimbare datorate schimbărilor climatice par să produca acest tip de fenomen pe tot globul. Excavarea și înlocuirea materialelor a fost cea mai comună abordare pentru refacerea taluzurilor până în prezent. Zidurile de sprijin din pamant armat de la Tensar oferă o alternativă eficientă din punct de vedere al costurilor, reutilizand adesea materialele precum și încorporând armarea cu geogrile pentru a oferi stabilitate și rezistență.

Image of Beneficiile structuriii de sprijin din pamant armat

Beneficiile structuriii de sprijin din pamant armat

În comparație cu soluțiile alternative, sistemele TensarTech® (cu ounghiuri la fațada de la 20˚ la 90˚) oferă o construcție rapidă, nefiind de obicei nevoie de ridicări cu macaraua sau sprijiniri temporare. Acest fapt reduce cu până la jumătate durata de executie, oferind reduceri de cost de până la 75%.

În plus, structurile de sprijin din pamant armat sunt avantajoase din dpv mediu, incluzand si utilizarea de materiale recuperate in santier. De asemenea, pot reduce semnificativ emisiile de carbon și pot preveni cheltuielile inutile, avand o durată de viață de până la 120 de ani.

Sistemele și produsele noastre certificate internațional oferă opțiuni de finisaje naturale si arhitecturale, precum și opțiuni de design și componente pentru curbe și terase ușor de construit. Serviciciile complete de proiectare de la Tensar includ planuri, grafice de materiale și declarații de sistem pentru a vă ajuta afacerea.

Stacked Image 0