Proiectarea platformei de lucru și stabilizarea pamantului 

An aerial shot of a construction site

Proiectarea platformelor

O abordare unică de proiectare și program special de calcul pentru platforme stabilizate

Siguranța este esențială atunci când se utilizează macarale mobile, instalații de piloți și alte utilaje grele pe șantiere, în special pe terenuri slabe și variabile. Zonele de depozitare pentru echipamente și materialele din santier trebuie să fie netede, curate și fara fagase, așa că proiectarea platformei de lucru este esențială.

Geogrilele Tensar pot fi încorporate în materialul granular pentru a stabiliza platformele de lucru și a crește capacitatea portantă, limitând deformarea si tasarile. Consolidarea stratului granular permite reducerea grosimii platformei. Prin reducerea volumului de umplutura, costurile, timpul și emisiile sunt reduse, contribuind la obiectivele de sustenabilitate.


Image of Îmbunătățiți rezistenta platformei

Cum îmbunătățește geogrila Tensar rezistența platformei de lucru?

Mecanismul de inclestare și confinarea particulelor care se dezvoltă între agregat și geogrila Tensar împiedecă mișcarea laterală a materialului granular. Astfel se creează o platformă de lucru stabilizată mecanic, care crește semnificativ capacitatea portantă și controlează tasarea diferențiată.

Image of Importanța cercetarii

Importanța cercetarii

Proiectarea platformei de lucru trebuie efectuată de un inginer geotehnic competent. Proiectarea depinde de condițiile de teren și necesită suficiente date de investigare. Grosimea platformei de lucru depinde de rezistența fundatiei, de materialele platformei și, desigur, de sarcinile așteptate. Este important să existe o platformă care să poată oferi o capacitate portantă suficientă pentru lucrul în siguranță si în același timp sa fie economică și ușor de construit.

Image of Valoarea T de proiectare

Valoarea T de proiectare

Metoda de proiectare "T-Value"  permite o evaluare mai precisă a efectului pozitiv al stabilizării geogrilelor asupra capacității portante a platformelor granulare de lucru. Aplicabilă la o gamă largă de materiale, în diferite condiții de teren, metoda valorii T permite compararea proiectelor cu sau fără geogrile - inclusiv pentru pamanturi de fundare avand ​​rezistență la forfecare foarte scăzută. De asemenea, se poate aplica la fundații de suprafață și de mică adâncime, cu straturi granulare uscate sau saturate.

Pentru prima dată, beneficiile complete ale geogrilelor de stabilizare a pamantului pot fi încorporate în mod constant în proiectarea platformelor de lucru. Metoda "T-Value" oferă modele verificabile care pot reduce grosimea platformei de lucru și pot îmbunătăți capacitatea portantă, reducând costurile de construcție cu până la 30% și reducând amprenta de carbon a unei platforme cu până la 40%.

Avantajele stabilizării platformei de lucru

Utilizarea geogrilelor Tensar pentru  crearea unui strat de agregat stabilizat mecanic are beneficii semnificative in comparatie cu platformele de lucru cu agregate nestabilizate. 

  • Capacitate portantă crescută: stratul stabilizat mecanic are o capacitate portantă sporită, rezultând o platformă de lucru sigură și fiabilă pentru operarea echipamentelor și utilajelor grele.

  • Grosime redusă a stratului: stratul de agregat poate fi redus cu mai mult de 50% fără pierderi de performanță. Acest lucru poate însemna, de asemenea, că trebuie să fie excavat și inlaturat mai puțin pamant de fundare.

  • Umplutură de calitate inferioară: utilizarea unui strat stabilizat mecanic Tensar cu performanta sporita poate permite utilizarea materialelor de umplutură de calitate inferioară, cum ar fi agregatele recuperate.

  • Economii de costuri pe termen lung: mai puține excavații și utilizarea agregatelor recuperate pot reduce costurile de construcție și emisiile de CO2 . 

Proiectați cu încredere, de oriunde.

  • Proiectați și evaluați secțiunile de pavaj și pietriș
  • Proiectați și evaluați platformele  de lucru
  • Comparați cu ușurință materialele alternative
  • Determinați economiile de cost, de timp și factorii de sustenabilitate
  • Creați rezumate ale alternativelor de proiectare pentru părțile interesate ale proiectului
  • Partajați caracteristici care ajută la colaborare

Invatati mai multe 

Start proiectare acum

Stacked Image 0