Aeroporturi

airport-with-view-of-pavement-718x494

Aeroporturi

Infrastructură rezistentă pentru aeroporturi

Toate aeroporturile au o infrastructură vastă  care este costisitoare (dpv executie și întreținere). De asemenea, aceasta evoluează continuu pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale părților interesate. În plus, problemele logistice și de siguranță aplicabile unui aeroport activ fac întreținerea extrem de complexa și costisitoare. Îndeplinirea acestor nevoi a necesitat schimbări majore  în strategie, investiții și tehnologie.

Proprietarii și operatorii de aeroporturi se află adesea într-un proces de întreținere și reconstrucție fără sfârșit. Un factor major il constituie  suprafețele mari care trebuie menținute  pentru a asigura operațiuni neîntrerupte. Problema complicata  o constiuie pavajele cel mai frecvent utilizate și cel mai greu încărcate, cum ar fi pistele si caile de rulare care necesită adesea cea mai multa muncă. Rețeaua vastă de conducte pentru servicii, conducte și drenaj de sub aceste pavaje creează condiții de fundare foarte variabile, putând duce la  tasari diferențiate. Iar când pavajele au fost construite pe un teren foarte moale, provocarea este  și mai mare pentru performanța pe termen lung.

Geogrilele Tensar într-un strat stabilizat mecanic pot consolida  pavajele construite pe terenuri  slabe și variabile și pot atenua tasarea diferențiată. Această abordare de proiectare reduce volumul de agregate necesar și scurtează timpul de execuție, prelungind în același timp durata de viață si oferind beneficii semnificative  pentru mediu

Atunci când aveți de-a face cu imbracaminti asfaltice fisurate sau care acopera pavaje mai  vechi din beton, produsele Tensar pentru  asfalt pot fi încorporate în stratul de asfalt pentru a prelungi foarte mult durata de viață a stratului de acoperire. Fisurarea in stratul superior este întârziată, îmbunătățind aspectul vizual și, mai important, performanța suprafeței.

Resurse aeroportuare