Geogrile pentru drumuri, pavaje și zone cu trafic

An aerial shot of the M1 Junction 19 Improvement Scheme

Geogrile pentru drumuri, pavaje și zone cu trafic

Utilizand geogrile, accelerați execuția și reduceți costurile

Consolidarea straturilor libere permite o reducere a grosimii stratului prin reducerea volumului de agregate neregenerabile și a altor materiale de pavaj. Utilizarea geogrilelor Tensar în construcția drumurilor va reduce costurile, durata de executie și emisiile de carbon, contribuind la obiectivele de sustenabilitate.

Tehnologia geogrilei Tensar este utilizată în principal la construcția de drumuri  dar poate fi utilizată și pentru:

 • Stabilizarea pamantului și a fundatiilor de drumuri                                         
 • Reducerea stratului de acoperire și a stratului de sub fundatie                      
 • Îmbunătățirea performanței drumurilor asfaltate și neasfaltate                    
 • Creșterea capacității portante a pavajelor grele
 • Straturile Tensar intermediare  atenuează  fisurarea și îmbunătățesc durata la solicitari de oboseală a suprafețelor de asfalt
Image of Drumuri asfaltate

Drumuri asfaltate

Drumurile asfaltate și zonele cu trafic pot fi construcții flexibile sau rigide. Pavajele flexibile sunt de obicei acoperite cu materiale bituminoase, în timp ce pavajele rigide încorporează o suprafață de beton.

Ambele tipuri de pavaje necesită o fundație rezistentă și stabilă, cu unul sau mai multe straturi de agregate. Rezistența și rigiditatea unui strat liber pot fi îmbunătățite prin încorporarea unei geogrile adecvate de stabilizare, ceea ce duce la o creștere in performanța traficului și durata de viață a pavajului.

La terenuri foarte slabe, un strat stabilizat cu geogrilă poate fi folosit ca alternativă la excavarea și înlocuirea pamantului, la stabilizarea chimică sau straturile groase de acoperire.                                                                                                                                                                    
 Citeste mai mult 

Image of Pavaje flexibile

Pavaje flexibile

Structurile flexibile de pavaj deseori cedează prematur din cauza deplasărilor laterale și verticale progresive și a slăbirii straturilor de sub fundatie  și a agregatelor libere. Prin introducerea geogrilelor Tensar se îmbunătățeste rigiditatea generală a structurilor pavate care susțin traficul. Acest lucru se realizează prin inclestarea acestora cu agregatul și limitarea mișcării particulelor pentru a crea un strat stabilizat mecanic. Utilizarea geogrilelor în construcția drumurilor duce la îmbunătățirea performanței traficului, minimizând întreținerea și reabilitarea.

Fisurarea suprafeței contribuie la deteriorarea pavajului flexibil dar utilizarea produselor Tensar pentru asfalt instalate sub stratul de suprafață determina rezistența ascunsa din drum. Propagarea fisurilor este impiedicata iar performanța la oboseală este îmbunătățită. Performanța pavajului este îmbunătățită și, în cele din urmă, costurile cu întreținerea sunt reduse.

 
Image of Pavaje rigide

Pavaje rigide

Geogrilele Tensar vă pot ajuta să construiți imbracaminti rutiere mai rezistente, rigide și de lunga durata. Construirea unui pavaj rigid peste un strat stabilizat mecanic care încorporeaza geogrile Tensar oferă o consolidare mai buna decât un strat de fundatie mai gros din agregate. Acest lucru are ca rezultat o fundație mai rezistentă care nu își va pierde rezistența în timp.

Geogrila inclesteaza și confinează baza agregatului, rezultând o deformare mai mică pe toata durata de viață a pavajului. Confinarea reduce potențialul de mișcare a particulelor, limitând deformarea fundației și contaminarea  bazei de agregate cu pamantul din fundatie.

Cele mai multe probleme la pavajele din beton provin de la îmbinările slabe. Transferul slab al sarcinii creează eforturi mari in placi, contribuind la aparitia fisurilor și la ruperi. Geogrila Tensar incorporata oferă un strat rigid și rezistent care minimizează potențialul de mișcări diferențiate ale suprafeței de beton care inițiază falii și ruperi.

Image of Pavaje grele

Pavaje grele

Proiectarea structurii si executia sunt esențiale pentru pavajele grele. Multe deservesc aplicații cu solicitari ridicate, incluzand platforme intermodale, portuare, piste de aeroport, centre de depozitare/distribuție și coridoare pentru camioane grele. Acestea se confruntă frecvent cu o mișcare lentă și o sarcină statică foarte mare.  Acestea au diverse tipuri de suprafețe dar cel mai adesea vor fi din asfalt, beton sau blocuri si pavele

Prin introducerea geogrilelor Tensar în proiectele pentru pavaje grele, este posibilă prelungirea duratei de viață cu un factor de trei până la șase ori, ceea ce duce la economii semnificative de costuri pe ciclul de viață.

Image of Drumuri fără imbracaminte de uzura

Drumuri fără imbracaminte de uzura

Majoritatea drumurilor de legătură, a drumurilor de la ferme la piețe, drumuri de transport, de acces și temporare nu au suprafață asfaltată. Sau vor avea o suprafață subțire, nestructurala, pulverizata pentru impermeabilizare și controlul prafului. Acest tip de drumuri depinde de straturile libere ca sa protejeze fundatia și sa mențina o suprafață netedă a drumului.

Pe durata execuției, pamanturile de fundare slabe sau variabile au nevoie de protecție împotriva deformărilor ulterioare. După aceea, fundatia trebuie să fie protejată de încărcarile din trafic care pot duce la deformarea fundatiei și cedarea drumului.

Geogrilele Tensar în construcția de drumuri sunt concepute pentru a inclesta agregatul, creând un strat stabilizat mecanic care distribuie uniform sarcina. Armarea drumurilor cu geogrile crește capacitatea portantă, asigură stabilitate și performanță pe termen lung. Consolidarea stratului de agregat cu geogrile permite reducerea grosimii stratului. Prin reducerea volumului de agregate neregenerabile, costurile proiectului, timpul și emisiile sunt reduse, contribuind la obiectivele de durabilitate si sustenabilitate.

Citeste mai mult
Image of Armare asfalt

Armare asfalt

Fisurile de suprafata care se propaga in asfalt permit pătrunderea apei, slăbind fundația și stratul suport, conducând la o deteriorare suplimentară și pierderea permanentă a rezistenței. Armarea asfaltului reduce fisurile din reflexie sau pe cele induse de mișcarea termică a substraturilor sau de contracția subsolului. Armarea unui strat de asfalt poate îmbunătăți, de asemenea, durata de viață prin întârzierea apariției fisurilor din oboseală.

Tensar dispune de o gamă de geocompozite pentru asfalt și geogrile pentru drumuri proiectate să interacționeze cu stratul de bitum pentru a spori rigiditatea, pentru a limita deformatiile și pentru a reduce dezvoltarea și marimea fisurilor. Straturile intermediare compozite cuprind o geogrilă fixata de un geotextil si care împreună oferă armarea și acționează ca o membrana  intermediara de absorbție a tensiunilor și ca o barieră impotriva umiditatii.

Proiectați cu încredere, de oriunde.

 • Proiectați și evaluați secțiunile de pavaj și pietriș
 • Proiectați și evaluați platformele  de lucru
 • Comparați cu ușurință materialele alternative
 • Determinați economiile de cost, de timp și factorii de sustenabilitate
 • Creați rezumate ale alternativelor de proiectare pentru părțile interesate ale proiectului
 • Partajați caracteristici care ajută la colaborare

Invatati mai multe 

Start proiectare acum

Stacked Image 0