Energii regenerabile

Construction of a windfarm

Energii regenerabile

Sustinere pentru un viitor durabil

Odată cu accentuarea cererii la nivel mondial, dezvoltarea infrastructurii pentru energie eoliană, solară și alte surse regenerabile a devenit o piață în creștere. Amplasarea acestora se face  adesea departe de rețeaua rutieră existentă și în zone îndepărtate, greu accesibile. De obicei, condițiile de teren sunt dificile – mlaștini, depozite  moi in zonele unde se amplaseaza eolienele, foste terenuri agricole prost drenate. Și pentru a îngreuna lucrurile, unele proiecte pentru energie regenerabilă, cum ar fi parcurile eoliene, necesită drumuri de acces și platforme de construcție pentru a suporta sarcinile extrem de grele ale macaralei.

Tensar poate ajuta proprietarii, inginerii și antreprenorii să economisească bani și timp la construirea de drumuri de acces, depozite de agregate, platforme de operare a macaralei și alte structuri esențiale pentru proiecte de energie regenerabilă. Soluțiile noastre  au fost folosite cu succes la parcuri eoliene,  ferme solare și multe altele.x;


Image of Stabilizarea fundatiei

Stabilizarea fundatiei

Terenurile moi și condițiile precare ale amplasamentului sunt de obicei locațiile obișnuite disponibile pentru proiectele regenerabile. Traficul repetat pe acestea va duce rapid la deformare, ceea ce va duce la probleme de întreținere continuă, pierdere de timp și de bani.

Din fericire, geogrila Tensar este soluția dovedită pentru stabilizarea pamantului si care este mai rentabilă decât alte metode. Economii de până la 50% pot fi realizate numai datorită reducerii agregatelor. De asemenea, îmbunătățește performanța amplasamentului, reduce costurile viitoare de întreținere, nu afectează hidrologia locului si minimizeaza impactul asupra mediului, oferind o alternativă ecologică la stabilizarea chimică.

 

Image of Drumuri de acces și platforme de lucru

Drumuri de acces și platforme de lucru

Proiectele de energie regenerabilă nu pot fi finalizate fără căi de acces și platforme de lucru capabile să sustina tranzitul, depozitarea și asamblarea de echipamente și componente grele. Acestea trebuie să fie adesea construite pe pamanturi moi și variate. Drumurile de acces netede, curate și fără probleme facilitează construcția fără probleme. Fundatiile slabe reprezintă cea mai mare provocare pentru performanța drumurilor de acces și a suprafetelor  neasfaltate.

Cu geogrila Tensar, puteți rezolva problema celor mai slabe terenuri, reducând în același timp grosimea stratului de agregatului necesar pentru a construi un drum de acces sau o platformă robustă, reducand costurile și durata de execuție.

 

Image of Zonele de operare a macaralei

Zonele de operare a macaralei

Siguranța este esențială la mutarea, asamblarea și operarea macaralelor mobile pe șantiere. O platformă de lucru sigură, netedă, curată și fara fagase este esențială, în special pe teren slab și variabil.      

Tensar are soluții pentru construirea de platforme sigure de acces cu macaraua pe terenuri mai slabe. Acestea cuprind fie un strat de fundație stabilizat mecanic care încorporează mai multe straturi de geogrilă Tensar, fie o saltea celulară pentru a oferi o platformă rigidă și compactă.

 

Proiectați cu încredere, de oriunde.

  • Proiectați și evaluați secțiunile de pavaj și pietriș
  • Proiectați și evaluați platformele  de lucru
  • Comparați cu ușurință materialele alternative
  • Determinați economiile de cost, de timp și factorii de sustenabilitate
  • Creați rezumate ale alternativelor de proiectare pentru părțile interesate ale proiectului
  • Partajați caracteristici care ajută la colaborare

Invatati mai multe 

Start proiectare acum

Stacked Image 0

Resurse regenerabile