Cai ferate

A railway track going into a railway tunnel

Lucrari de terasamente si armare la calea ferată

Ajutam autoritățile feroviare in privinta bugetelor 

Autoritățile feroviare din intreaga lume se confruntă cu sarcina de a construi și întreține rețelele feroviare care transportă pasageri și mărfuri. Inginerii feroviari care proiectează noi căi ferate caută să ofere siguranta si durabilitate la preturi convenabile dar si rezistență mai mare la schimbările climatice. Cei responsabili de intretinerea  rețelelor feroviare existente se confruntă cu o discrepanță sporită între nevoile unei rețele deteriorate și bugetele limitate.

Cu materialele și costurile cu forța de muncă în continuă creștere și domeniul de aplicare al responsabilităților lor în continuă extindere, cum țin autoritățile feroviare? Tensar ajută autoritățile feroviare să întindă și mai mult bugetele pe calea ferată, lucrările de terasament, terasamentele și podurile, utilizând tehnologiile noastre dovedite - susținute de expertiza și software-ul Tensar.

Image of Terasamente de cale ferată

Terasamente de cale ferată

Terasamentele de cale ferată permit un nivel ridicat al sinelor, asigurând că trenul poate circula cu ușurință, în special acolo unde există teren inclinat. Construirea unor terasamente optime de cale ferată facilitează, de asemenea, drenajul, tasarea și controlul erozional astfel încât șina să fie viabilă in timp.

Scopul specialistilor in inginerie geotehnică pentru terasamentele căilor ferate este de a le produce cu o mai mare rezistență, reducând în același timp costurile și emisiile de carbon. Prin încorporarea geogrilelor Tensar în terasamentele de cale ferata  cu pante abrupte, durata ciclului de întreținere este îmbunătățita semnificativ, riscul de eroziune este redus și tasarea este controlată. Ele pot satisface, de asemenea, cerințele estetice existand o serie de opțiuni disponibile, cum ar fi taluzurile inierbate natural.

Image of Structuri de sprijin pentru calea ferata

Structuri de sprijin pentru calea ferata

Structurile de sprijin sunt fundamentale pentru rețelele feroviare, protejând atat șinele CF aflate la un nivel inferior cât și susținându-le pe cele înaltate, cum ar fi cele de pe terasamente. Zidurile de sprijin pe liniile de cale ferată pot fi deosebit de eficiente acolo unde spațiul este restrâns, permițând minimizarea amprentei structurilor in zone  precum orașele urbane cu densitate mare.

Construcția structurilor de sprijin la căile ferate poate fi deosebit de dificilă, deoarece încărcările feroviare diferă foarte mult de cele ale autostrăzilor și necesită adesea taluzuri aproape verticale de pamant. Prin utilizarea sistemelor Tensar de sprijin al pamantului, cu integritate structurală superioară, autoritățile feroviare pot să aleagă un zid de sprijin care sa maximizeze terenul disponibil, sa reduca durata de construcție și sa utilizeze materiale relocate din șantier.

Image of Sina de cale ferata

Sina de cale ferata 

Ce ar fi dacă ați putea proiecta o platformă performanta, sustenabila și cu o rezistență mai mare, fără a crește costurile? Dacă ați putea prelungi durata de viață sau ați prelungi considerabil perioadele pentru întreținerea de rutină?

Sina de cale ferată constituie punctul principal al unei căi ferate dar este susținută si de lucrări de terasamente majore, rambleuri și poduri. Inginerii structurali și geotehnici care construiesc infrastructură feroviară se confruntă cu aceleași presiuni: să furnizeze mai mult pentru mai puțin. De asemenea, caută să proiecteze mai economic, mai durabil și cu o mai mare rezistență. Scopul este de a construi terasamente feroviare cu o amprentă la sol redusă, mai rapid și cu emisii de carbon reduse iar la poduri de cale ferata, tablierele sa sprijine pe reazeme portante direct pe pilonii de pamant armat, folosind umplutură reciclată.

Tensar a demonstrat soluții inovatoare pentru patul de cale ferată, lucrari de terasamente și de poduri - susținute de competenta și programul de calcul Tensar.

 

Image of Întreținerea platformei C.F.

Întreținerea platformei C.F.

O rețea feroviară eficientă trebuie să mențină vitezele proiectate și să minimizeze întreruperile pentru operațiunile majore de întreținere. Calitatea și durabilitatea platformei sunt esențiale atât pentru determinarea vitezei optime în conditii siguranță cât și pentru reducerea la minimum a întreruperilor legate de întreținere.

În lucrările de reconstrucție, capacitatea portantă și rigiditatea fundației patului caii ferate pot fi îmbunătățite prin încorporarea geogrilelor Tensar de stabilizare. Prin introducerea geogrilei Tensar la baza stratului de balast, creste semnificativ durata de timp necesara pentru întreținere. Degradarea balastului și tasarile șinelor sunt reduse, viteza este mentinuta iar ciclurile de întreținere sunt mai rare.

 

Image of Lucrări de terasamente  și poduri

Lucrări de terasamente  și poduri

Aproape toate proiectele de cale ferată implică execuția de structuri de sprijin, terasamente, drumuri, culee de pod, etc. Tehnologia Tensar dispune de o gamă largă de sisteme de sprijin al pamantului pentru ziduri de sprijin, terasamente abrupte și culee de pod. Aceste soluții oferă avantaje majore in privinta costului și a programului de execuție in comparatie cu metodele alternative. Ele permit, de asemenea, utilizarea materialelor de umplere reciclate sau relocate din șantier .

În plus, Tensar are soluții inovatoare pentru construirea fundațiilor terasamentelor de cale ferată pe terenuri slabe. Acestea pot fi construite mai rapid, cu tasari controlate.

Proiectați cu încredere, de oriunde.

  • Proiectați și evaluați secțiunile de pavaj și pietriș
  • Proiectați și evaluați platformele  de lucru
  • Comparați cu ușurință materialele alternative
  • Determinați economiile de cost, de timp și factorii de sustenabilitate
  • Creați rezumate ale alternativelor de proiectare pentru părțile interesate ale proiectului
  • Partajați caracteristici care ajută la colaborare

Invatati mai multe 

Start proiectare acum

Stacked Image 0