Locuințe rezidentiale

A residential housing estate with a green space in front of it

Locuințe rezidentiale

Economie de cost și timp pentru constructorii de locuinte

Odată cu creșterea costurilor materialelor de construcție și cu o penurie generală de muncitori calificați, adesea cuplată cu nevoia de a construi pe terenuri dezafectate și marginale, dezvoltatorii rezidențiali au nevoie de soluții prin care să-și mărească profitul și să le permită să construiască mai rapid și sigur. De asemenea, trebuie să echilibreze aceste reduceri  de costuri și timp cu cerințele de mediu și cu nevoile estetice ale părților interesate locale și ale eventualilor proprietari și rezidenți.

Tehnologia  Tensar ajută la valorificarea la maximum a terenurilor disponibile, la reducerea costurilor și a materialelor și la accelerarea execuției, răspunzând provocărilor de durabilitate și rezistența la schimbări climatice.

Image of Teren slab sau variabil

Teren slab sau variabil

Înainte ca lucrările de construcții să poată începe, este nevoie de acces și zone de depozitare solide si curate. Terenul slab sau variabil reprezintă o provocare considerabilă pentru dezvoltatori. Geogrilele Tensar pot oferi fundații de drum rezistente și stabile chiar și pe cele mai slabe pamanturi. Prin stabilizarea straturilor, pot fi reduse grosimea totala, săpăturile și consumul de materiale.

În plus, pe vreme umedă, geogrilele Tensar pot fi folosite pentru stabilizarea platformelor de acces și depozitare astfel încât construcția să poată continua indiferent de vreme.

 

 

Image of Platforme pe piloti

Platforme solide la jumătate de cost

Acolo unde necesară baterea de piloti, dezvoltatorul este responsabil pentru executia unor platforme care sa functioneze in siguranta iar pe terenuri slabe costul platformelor de piloți poate fi considerabil. Tensar a dovedit tehnici de proiectare pentru platforme stabilizate care au ca rezultat economii de costuri de peste 50%.

 

Image of Drumuri și Zone Pavate

Drumuri și Zone Pavate

Adesea, drumurile reprezinta o activitate forate importanta. Ele trebuie să suporte sarcinile mari din trafic înca din etapele inițiale pentru a satisface proprietarii și autoritățile locale pe termen lung. Geogrilele Tensar pot reduce cantitatea de agregate și straturile de asfalt oferind în același timp performanță: sunt posibile reduceri de până la 50% in grosimea totala a drumului. Prin stabilizarea straturilor libere cu geogrile Tensar, dezvoltatorii pot reduce zilele din graficul de executie, reduc cantitatea de  materiale, minimizează excavarea si reduc cursele de transport și ofera proprietarilor o structură mai rezistentă.

 

Image of Ziduri de sprijin și taluzuri  abrupte Zidurile de sprijin și taluzurile abrupte inierbate pot maximiza spațiul de teren disponibil, sporind in acelasi tmp aspectul estetic. Tensar oferă o varietate de sisteme de sprijin al pământului, luand in calcul complexitatea fiecărui proiect. Utilizate împreună cu geogrilele uniaxiale Tensar și asistenta pentru proiectare, sistemele noastre de sprijin va oferă atât frumusețe cât și durabilitate.
Image of Fundații

Rezistenta la soc a  fundației în regiunile seismice

Anumite tipuri de pamant sunt predispuse la lichefiere iar atunci când acestea apar în regiuni seismice, dezvoltatorul se confruntă cu o provocare. Sunt disponibile tehnici  recunoscutede atenuare a efectelor lichefierii. Acestea folosesc fundații rigide din agregate, stabilizate cu geogrile Tensar. Tensar ofera asistenta la proiectare pentru aceste soluții simple dar eficiente.

 

Proiectați cu încredere, de oriunde.

  • Proiectați și evaluați secțiunile de pavaj și pietriș
  • Proiectați și evaluați platformele  de lucru
  • Comparați cu ușurință materialele alternative
  • Determinați economiile de cost, de timp și factorii de sustenabilitate
  • Creați rezumate ale alternativelor de proiectare pentru părțile interesate ale proiectului
  • Partajați caracteristici care ajută la colaborare

Invatati mai multe 

Start proiectare acum

Stacked Image 0