Down to content

Taluzuri abrupte

Avand restrictii de mediu si cresteri de costuri pe teren, adesea inginerii se bizuie pe taluzuri abrupte pentru a maximiza spatiul disponibil. Solutiile de pamant armat care utilizeaza tehnologia Tensar nu sunt doar usor de construit si atractive pentru mediu, cu fatade cu vegetatie dar ofera si reduceri uriase de cost - pana la 75% – peste metodele alternative.

Sisteme variate pentru taluzuri variate

Alegerea celei mai potrivite solutii pentru proiectul dumneavoastra, depinde de unghiul taluzului. Pana la 45˚ nu este neaparat necesara o fatada structurala, peste 45˚ este necesara o anumita fatada permanenta. Prin urmare, se ofera doua sisteme standard, ambele utilizand geogrile Tensar si experienta de 30 de ani ca specialisti in consolidarea pamantului:

TensarTech NaturalGreen s-a dovedit performant la construirea taluzurilor pana la 45˚ si de asemenea in cazul reparatiilor in urma alunecarilor. Sistemul utilizeaza straturi orizontale de geogrile in sol, impreuna cu saltele de suprafata pentru sporirea rezistentei la eroziune.

TensarTech GreenSlope este proiectat pentru taluzuri intre 45°-70˚ cu straturi de geogrila introduse in masa de pamant, conectate prin metoda Tensar cu bodkins-uri de unitatile de fatada modulare, din otel durabil. Fatada este captusita cu material antierozional adecvat care permite stabilizarea vegetatiei. Fatadele pot fi terasate pentru a produce unghiuri diverse la fatada.

Oricare ar fi proiectul dvs., noi va putem ajuta

Tehnologia Tensar a fost utilizata la taluzuri în întreaga lume, iar o gamă completă de studii de caz şi broşuri este disponibila. Putem oferi de asemenea suport tehnic complet, inclusiv consultanţă de specialitate, specificatii, planuri, proiecte autorizate si detalii de stabilire a preţurilor şi vom organiza periodic seminarii gratuite pretutindeni in lume.

Solutii practice, economice pentru taluzuri abrupte

Solutiile de pamant armat care utilizeaza tehnologia Tensar nu sunt doar usor de construit si atractive pentru mediu, cu fatade cu vegetatie dar ofera si reduceri uriase de cost - pana la 75% – peste metodele alternative.

Avantaje

Oricare ar fi TensarTech Sistemul potrivit proiectului dvs., avantajele Tensar pentru taluzuri din pamant armat raman aceleasi:

  • Executia usoara poate reduce costul si timpul de constructie
  • Optimizeaza utilizarea spatiului disponibil
  • Utilizeaza umplutura locala (inclusiv coezive sau contaminate) sau umplutura reciclata
  • Tolereaza tasarea diferentiata
  • Pana la 120 ani durata de viata proiectata
  • Rezistenta mare la incarcari seismice
  • Evita adesea tratamentul costisitor pentru fundatie
  • Maximizeaza zona de platou pe un teren in panta
  • Minimizeaza avansarea in zonele sensibile de mediu
  • Posibilitati diverse pentru fatadele structurilor de sprijin, in zone sensibile

Need help?