Down to content

Sistemul de optimizare Spectra® al fundatiilor la drumuri

Folosind geogrile Tensar TriAx® sistemul de optimizare Spectra al fundatiilor la drumuri drumuri optimizeaza performantele acesteia. Sistemul utilizeaza avantajele multiple ale unui strat stabilizat mecanic (SSM), care este format din agregate stabilizate cu geogrilele TriAx® pentru a forma o structura mai rigida si mai robusta a stratului din fundatie.

Sistemul Spectra este mai mult decat un SSM (strat stabilizat mecanic). Acesta include toate sfaturile de specialitate, experienta, instrumentele de proiectare, asistenta si serviciile oferite de Tensar; aceasta este o soluție completa pentru inginerii proiectanti si contractori.

Sistemul Spectra de optimizare a fundatiilor la drumuri poate reduce costurile de constructie prin optimizarea componentelor. Cercetarile indica faptul ca utilizarea sistemului va reduce grosimea stratului de asfalt de obicei cu 15-30%, iar grosimea stratului agregate cu 25-50%.

In plus, analiza costului ciclului de viata indica faptul ca sistemul de pavaj Spectra poate prelungi durata de viata pe termen lung, de pana la cinci ori mai mare decat durata de viata a straturilor de protectie nearmate. Se vor obține economii prin reducerea intervalului de intretinere si reabilitare.

Constructia de drumuri performante cu costuri reduse de constructie si intretinere

Sistemul Spectra de optimizare poate fi aplicat pe proiecte de drumuri rurale usoare si parcari pana la autostrazi si platforme industriale grele. 

Sistemul Spectra de optimizare îmbunatateste economia si performanta proiectelor de autostrazi prin:

  • Reducerea cerintelor excesive pentru echipamente, munca si resurse materiale, impreuna cu programele contractuale de lunga durata, poate fi o provocare
  • Simplificarea si urmarirea rapida a  constructiei, pentru a evita excavarea excesiva  si reduce subcota, deseurile si rambleurilor
  • Reducerea grosimii stratului de componente inclusiv doua straturi de agregate si straturi de asfalt 
  • Cresterea fiabilitatii, durabilitatii si timpului de exploatare
  • Se reduc cerintele de întretinere prin durata de viata extinsa
  • Cresterea duratei de exploatare
  • Scade timpul de executie si creste durata de viata

Need help?