Down to content

Tensar AR-GN

In repararea pavajelor de asfalt este vitala gasirea unei solutii care sa previna fisurarea si formarea santurilor. Armarea structurala a pavajelor de asfalt cu Tensar AR-GN indeplineste cu succes aceste cerinte si prelungeste perioada de viata.

AR-GN este un geocompozit, constând dintr-o reţea polipropilena rigid care are o stabilitate dimensionala foarte mare, joncţiune rezistenta; această grilă este furnizata cu un suport material care asigura protectie termica. Acest material de pe spatele geogrilei usureaza instalarea, absoarbe tensiunea si formeaza o bariera impermeabila odata saturata cu bitum pe parcursul instalarii. Noul strat de asfalt se interpune intre aperturile geogrilei creand astfel armatura. Rigiditatea grilei la tensionari mici combinata cu interpunerea in matricea asfaltului confera o rezistenta excelenta la fisuri, in mod special la fisuri. Prin imbunatatirea performantelor asfaltului, geogrila AR-GN poate reduce grosimea stratului de asfalt cu pana la 30% comparativ cu straturile nearmate.

Atunci când este introdusa mai aproape de suprafaţa pavajului, AR-GN poate contribui, de asemenea, la rezistenţa unui sant asociat cu mixuri de rigiditate scăzută, temperatura ambiantă ridicată şi încărcarea lentă, roata grea. Pentru a funcţiona eficient geogrila Tensar AR-GN ar trebui să aibă o grosime initiala compactata de minim 70mm de asfalt plasat pe partea de sus a acesteia. Ca atare, Tensar AR-GN va fi de obicei instalat sub liant sau sub straturile de bază. Puteţi vedea cum functioneaza aici.

Armarea asfaltului - prevenirea fisurarii si prelungirea duratei de viata

Prin imbunatatirea performantelor asfaltului, geogrila AR-GN poate reduce grosimea stratului de asfalt cu pana la 30% comparativ cu straturile nearmate.

Tensar AR-GN

  • Mareste durata structurala de viata
  • Rezistenta ridicata la fisuri
  • Folosita in mod ideal pentru drumurile de tara cu fundatii de rigiditate redusa sau supuse unui sol slabit in timpul primaverii
  • Rezistenta buna impotriva fisurilor
  • Reduceri de cost pe termen lung fata de metodele clasice
  • Reducerea stratului cu pana la 35%
  • Reducerea asfaltului

Need help?