Down to content

Depozite de deseuri

Namoluri si acoperirea deseurilor

Site-urile de deşeuri industriale şi nămolul au fost mult timp subiecte problematice pentru ingineri şi proprietari. Ele trebuie să fie realizate în condiţii de siguranţă şi să respecte reglementările de mediu în vigoare. Acoperirea acestor site-uri nu numai că face accesul dificil, dar are nevoie de ecologic, soluţii pe termen lung, care sa nu va depăşeasca restricţiile inevitabile de cost. Aici intervine tehnologia Tensar care poate ajuta datorita numeroaselor proiecte reusite si solutiilor inovative.


Experienta vasta a companiei Tensar s-a dovedit de neinlocuit in stabilizarea solului prin utilizarea de geogrile pentru acoperirea namolurilor si a altor deseuri industriale.

  • Geogrilele au fost folosite pe teren slab si ca o modalitate de acces
  • Geogrilele Tensar si geocompozitele ajuta la plasarea si compactarea deseurilorAcestea furnizeaza un strat stabilizat mecanic si cresc suportabilitatea, facand ca locuri initial inaccesibile sa devina accesibile
  • Acestea furnizeaza un strat stabilizat mecanic si cresc suportabilitatea, facand ca locuri initial inaccesibile sa devina accesibile

Armarea si acoperirea depozitelor de deseuri

Depozitele de deseuri moderne necesita sisteme de acoperire performante, care sa tina dedesubt levigatul si gazele, si deasupra, ca parte a sistemului de acoperire si sa tina departe apa de ploaie si infiltrarea apei. Permeabilitatea redusa, fie ca e vorba de argila, geomembrana sau compusi ale celor doua, nu va fi eficienta daca intervine elongatia. In astfel de cazuri sunt folosite pentru armare geogrilele monoaxiale de la Tensar.

Cand imposibilul devine posibil

Site-urile de deşeuri industriale şi nămolul au fost mult timp subiecte problematice pentru ingineri şi proprietari.

Aplicatiile pentru depozite de deseuri includ:

  • Stabilizarea solului pentru a impiedica alunecarile de teren la baza depozitului de deseuri din drenaje sau acoperirea pantei.
  • Extinderea depozitelor de deseuri, numita si ‘piggy-backing’ apare atunci cand un nou depozit apare peste vechiul depozit.
  • Acoperirea depozitului de deseuri este necesara cand substratul are iregularitati. Depozitele de deseuri sunt asezate adesea pe foste cariere cu pante abrupte.

Need help?