Down to content

Drumuri si autostrazi

De la marile autostrazi pana la drumurile de transport marfuri, tehnologia geogrilei Tensar reprezinta solutia dovedita pentru problemele de stabilizare a pamantului, crescand durata de exploatare a pavajului, reparatii si reabilitari, ajutandu-va sa tineti costurile sub control si sa executati drumuri performante. Experienta noastra de 30 de ani se extinde si asupra proiectarii si furnizarii culeelor de pod si structurilor de sprijin din pamant armat, precum si a terasamentelor.

Crearea unei fundatii stabile pentru drumuri

Terenul slab sau variabil poate fi o provocare considerabilă în construcţia de drumuri. Dar crearea unui strat stabilizat mecanic cu geogrile Tensar prezinta avantaje semnificative de cost, durata si mediu.

  • Acoperirea si straturile de baza pot fi reduse cu pana la 50%, fara pierderea performantei, reducerea materialului de umplutura si a costurilor cu excavarea, a duratei de executie in santier si a  emisiilor de CO2.
  • Tasarile diferentiate pe teren variabil pot fi controlate utilizand straturi de geogrile pentru a crea o platforma rigida la incovoiere.
  • Geogrilele pot fi utilizate pentru imbunatatirea accesului in santier si cresterea capacitatii portante a platformelor de lucru pentru utilaje senilate, promovarea sigurantei in conditii economice.

Reducerea intretinerii

Cu un strat stabilizat mecanic, durata de exploatare a unui drum poate fi prelungita de trei ori sau mai mult, reducand costurile de intretinere pe termen lung. S-a estimat ca o reducere a costului drumului si a reabilitarii poate produce economii de peste 50% pentru bugetele de intretinere anuale ale pavajelor flexibile. Sistemele Tensar de armare a asfaltului sunt concepute pentru a aborda problemele pavajelor, cum ar fi fisurile de reflexie si din oboseala.

Tensar are raspunsul pentru structuri de sprijin si taluzuri abrupte

Multe proiecte rutiere implica crearea de structuri de sprijin, terasamente, culee de pod si altele. Tensar are de asemenea o experienta vasta in aceste domenii, cu sisteme specifice pentru constructia de structuri de sprijin si terasamente cat si pentru protectie erozionala.

Reducerea duratei de executie si a costurilor, avantaje sporite pe intreaga durata de viata

De la marile autostrazi pana la drumurile de transport marfuri, tehnologia geogrilei Tensar reprezinta solutia dovedita pentru problemele de stabilizare a pamantului, crescand durata de exploatare a pavajului, reparatii si reabilitari, ajutandu-va sa tineti costurile sub control si sa executati drumuri performante.

Terasamente, Fundatii

Cand trebuie construite terasamente peste terenuri sarace, Tensar Basetex poate asigura stabilitatea necesara sau se poate util agregate compactateiza alternativ un sistem de saltele geocelulare pentru a obtine stabilitate si controlul tasarilor diferentiate. Acolo unde restrictiile de tasare dicteaza sau este insuficient timp pentru ca ele sa aiba loc, atunci Platformele Tensar de transfer al sarcinii pe piloti sau pile de pod din agregate compactate reprezinta o alternativa simpla la pontoanele si grinzile din beton costisitoare.

Need help?