Down to content

Cai de navigatie

Constructiile pe râu, lac sau mare, la marginea apei, pot prezenta probleme unice. Dar, utilizand geogrile Tensar, produsele impotriva eroziunii şi sistemele TensarTech, inginerii pot specifica metode de aparare fiabile, flexibile şi ecologice impotriva inundaţiilor - astfel ca, in comparatie cu metodele tradiţionale, pot reduce costurile şi durata de executie cu mai mult de jumătate.

Structuri portuare simple, economice şi ecologice şi aparari de maluri

Relativ usor si rapid de instalat, sistemele TensarTech cuprind un rambleu armat cu geogrila, cu o gama variata de unitati de fatada din beton modular.


  • Costurile si durata de executie pot fi reduse cu până la 50%, fata de lucrarile din beton armat
  • Ele pot fi construite fara sprijiniri si adesea fara ridicare cu macaraua
  • Materialul local poate fi utilizat ca umplutura structurala, reducand costurile si impactul asupra mediului
  • Poate fi aleasa o gama larga de finisaje atractive iar unitatile de fatada pot fi produse in fabrica sau turnate in santier
  • Extrem de durabile, sunt proiectate pentru o durata de viata de 120 de ani

Proiectate pentru conditii dificile de aparare, maritime

Sistemul maritim TensarTech include o unitate de fatada din beton care poate fi preturnata in santier, cu geogrila dispusa la partea din spate a unitatilor. Odata instalata, geogrila este apoi pur şi simplu conectata prin imbinari rezistente cu bodkins. Acest sistem este conceput pentru protectii costiere supuse atacului valurilor.

Cai navigabile interne

Structurile de sprijin pentru căile navigabile care nu sunt expuse atacului valurilor pot fi construite utilizand unul dintre sistemele TensarTech care încorporează blocuri de fatada modulare sau in forma de segmente, care pot fi instalate fără macara sau sprijiniri. Blocurile modulare sunt ataşate in siguranta de straturile de armare cu geogrila, utilizand un conector polimeric rezistent.

Usurinta in instalarea tehnologiei Tensar duce la reducerea duratei de executie si a costului

Dar, utilizand geogrile Tensar, produsele impotriva eroziunii şi sistemele TensarTech, inginerii pot specifica metode de aparare fiabile, flexibile şi ecologice impotriva inundaţiilor - astfel ca, in comparatie cu metodele tradiţionale, pot reduce costurile şi durata de executie cu mai mult de jumătate.

Protectie impotriva eroziunii

Pe cursurile de apă interioare, cum ar fi râuri, lacuri, rezervoare şi canale de scurgere, vegetaţia naturală oferă deseori o protecţie adecvată împotriva eroziunii solului. Dar, in zonele predispuse fortei valurilor sau ocazional, cursurilor de mare viteză, Tensar Mat poate constitui un strat eficient de protectie pe termen lung, consolidand suprafata, in timp ce vegetaţia devine stabila, asigurand apoi consolidarea sistamului de radacini pe termen lung. North American Green, o companie Tensar, ofera control impotriva eroziunii şi soluţii de armare a gazonului. Amploarea produselor si ofertelor, expertiza tehnică, tehnologiile avansate, serviciile pentru clienţi şi extinderea ariei geografice le diferentiaza in mod clar într-o piaţă cu mai multe alternative.

Need help?