Down to content

Optimizarea fundatiilor la drumuri

Metodele convenționale de multe ori nefavorabile de proiectarere si de constructie de drumuri prezinta provocari tot mai mari ingineriilor, antreprenorilor si proprietarilor. Bugetele pentru constructia de drumuri sunt sub o presiune tot mai mare de a oferi valoare imbunatatita si performanta pentru bani mai putini.

Este cunoscut faptul ca practica de a instala o "sectiune tipica de imbracaminte asfaltica" se dovedeste a fi problematica. Cerintele excesive pentru echipamente, munca si resurse materiale, impreuna cu programele contractuale lungi pot fi o provocare. Acest lucru poate provoca un risc suplimentar, timp si bani datorita cresterii sarcinilor de trafic pe reteaua de autostrazi. Alte aspecte includ structuri de fundati inadecvate, bugete de întreținere mai mici și cresterea costurilor materialelor.

Aceste probleme au obligat inginerii de drumuri sa caute alternative la strategiile conventionale pentru a evalua proiectele lor. In plus, un numar tot mai mare de ingineri de drumuri adopta Sistemul Tensar de Optimizare a fundatiilor la drumuri care încorporeaza geogrilele Tensar TriAx®, pentru a optimiza  tehnicile de proiectare si de constructie a fundatiilor la drumuri.

Sistemul Spectra combina geogrilele Tensar TriAx cu umplerea de agregate pentru a crea un strat stabilizat mecanic (SSM), care este mult mai rigid si mai robust decat un strat de agregat conventional nelegat. Caracteristicile structurale îmbunatațite ale SSM permit proiectantului sa obtina o performana mai mare, ceea ce duce la o constructie mai economica, risc redus, performanta imbunatatita, reducerea deseurilor si viata mai lunga.

Tensar Spectra Pavement System

Fundatiile de drumuri proiectate cu Sistemul Spectra Optimizat de Fundati ofera:

  • Creste semnificativ durata de exploatare datorita performantelor sporite a stratului stabilizat mecanic
  • Costuri de constructie reduse ca urmare a optimizarii configuratiei stratului din fundatia drumului
  • Costuri optimizate si valoarea maximă totală
  • Reducerea cantitati de agregate si asfalt prin programul de constructie aferent

Need help?