Down to content

Drenaj urban durabil

In mod traditional, zonele urbane au fost construite cu suprafete impermeabile mari si sisteme de drenaj cu conducte subterane, proiectate pentru evacuarea apei dar fara nici o referire la calitatea apei. Acum se pune accent mai mult pe o abordare holistica, avand impact redus asupra mediului inconjurator, pentru atenuarea fluxului la sursa si imbunata-tirea calitatii apei evacuate, utilizand Sistemele durabile de drenaj urban.

Ideea este de a lua o abordare flexibilă şi a reproduce drenajul natural pentru a ţine departe de apă de suprafaţă murdaria si a colecta, depozita şi a curăţa, înainte de a elibera încet înapoi în mediu, de multe ori prin intermediul cursurilor de apă.


Sistemele durabile de drenaj urban trebuie sa utilizeze mai putina energie sau deloc (alta decat energia soarelui), sa fie usor de administrat, rezistente si ecologice si atractive din punct de vedere estetic. Astfel de sisteme pot fi proiectate pentru a functiona in cele mai multe asezari urbane, de la zone cu suprafete dure, pana la terenuri slabe si pot incorpora o gama de componente si metode de control diverse:

  • Cai de filtrare si tehnici de captare
  • Suprafetele permeabile si drenuri filtrante
  • Dispozitive de infiltrare
  • Bazine si iazuri


Drenaj echilibrat incorporand tehnologiaTensar

Sistemele durabile de drenaj urban trebuie sa utilizeze mai putina energie sau deloc (alta decat energia soarelui), sa fie usor de administrat, rezistente si ecologice si atractive din punct de vedere estetic.

Cum poate ajuta Tensar

Tensar are o gama de produse care se pot dovedi indispensabile pentru sistemele de drenaj urbane durabile. In esenta, ele se impart in doua categorii:

Imbunatatiri structurale ale pavajelor poroase utilizand geogrile inovatoare Tensar cum ar fi Tensar VMax pentru stabilizarea mecanica a fundatiilor sistemelor de pavaj permeabile.

Control erozional la canale utilizand diverse saltele de control erozional pentru diguri si bazine, pentru a ajuta la stabilizarea vegetatiei naturale si la sporirea rezistentei la eroziune in cazul inundatiilor ocazionale.

Need help?