Down to content

Constructii durabile si sisteme ecologice

Proiectele de constructii trebuie sa gaseasca balanta intre a maximiza valoarea si a minimiza impactul efectelor negative asupra mediului. De la fundatie la pereti, tehnologia Tensar este in permanenta preocupata de gasirea celor mai eficiente solutii de proiectare. Si pentru ca este vorba de eficienta, aceasta inseamna nu numai reducerea costurilor, dar si reducerea impactului negativ asupra mediului.

Tensar - beneficii pentru toti.

Exista mai multe cai prin care produsele si sistemele Tensar aduc beneficii privind sustenabilitatea pe termen lung:


  • Reducerea deseurilor: Solutiile de stabilizare a solului de la Tensar nu numai ca reduc adancimea stratului de agregate pana la 50% dar si cantitatea de sol care urmeaza sa fie excavate, dar poate de asemenea sa faciliteze folosirea agregatelor reciclate. Sistemele Tensar de ziduri folosesc deseuri de carbuni sau cenusa de combustibil si sistemele de sprijin folosesc material local de umplere.
  • Reducerea emisiilor de carbon si eficienta energetica: Materialele traditionale de constructii, cum ar fi otelul, betonul sau varul necesita resurse considerabile de energie cu emisii de carbom. Stabilizarea mecanica a solului si solul armat necesita mai putina energie comparativ cu solutiile clasice. O solutie TensarTech de stabilizare a solului poate fi obtinuta cu numai o treime din energia cheltuita pentru un perete ranforsat de beton. Bitumul incorporeaza de asemenea cabon si energie. sistemele de ranforsare a asfaltului care prelungesc durata de viata a pavajelor din asfalt contribuie de asemenea la sustenabilitatea generala a drumului.
  • Conservarea resurselor de apa: Produsele Tensar pot forma o parte integrala a sistemului de drenaj urban cu geogrile pentru stabilizarea solului si Tensar Mat pentru control erozional. Pentru proiecte precum parcuri eoliene (drumurile de acces si platforme), reduc efectul asupra retelei de apa care se traduce intr-un impact scazut asupra faunei si florei adiacente drumurilor. Produsele Tensar sunt inerte din punct de vedere chimic si nu afecteaza circuitul apei in natura.
  • Minimizarea impactului negativ asupra mediului: reducerea traficului inseamna mai putine camioane in circulatie in localitati. Sistemele Tensar incurajeaza formarea vegetatiei in loc de finisaje de asfalt.

Solutii eficiente concepute pentru mediu

De la fundatie la pereti, tehnologia Tensar este in permanenta preocupata de gasirea celor mai eficiente solutii de proiectare.

Indiferent de proiect, noi oferim clientilor o solutie eficienta

De mai bine de 30 de ani solutiile inovatoare de la Tensar au ajutat la dezvoltarea unor recorduri de invidiat in lume si o serie de studii de caz de succes sunt disponibile. Pentru proiectele din Romania inginerii Iridex Group Plastic va pot oferi solutia potrivita pentru proiectul dvs, puteti calcula chiar si reducerea de emisii de carbon prin folosirea geogrilelor Tensar TriAx folosind Calculator Carbon.

Need help?