Down to content

Drumuri si zone pavate

Exista o tendinta tot mai accentuata in realizarea de economii mari la costurile unui proiect, de reducere a duratei  si  a emisiilor de carbon. Iar atunci când se construiresc noi drumuri şi zone de parcare, în special  peste fundatii slabe, Tensar are răspunsul. Rigiditatea la tractiune la 360° a geogrilei Tensar Triax® şi aperturile triunghiulare inclesteaza agregatele pe pozitie, creând un strat stabilizat mecanic cu o performanţă remarcabilă sub incarcarea din trafic. Aceasta înseamnă ca grosimea straturilor de agregate poate fi substantial redusa, uneori cu până la 50%,  astfel încât adâncimea si volumul de excavare sunt practic şi ele reduse. Mai multe straturi de Triax® pot fi, de asemenea, utilizate pentru a reduce la minimum tasarile diferentiate peste un teren variabil.

Tensar a dezvoltat puternic programul TensarPave™ pentru a permite proiectanţilor să ajungă la soluţia optimă, in condiţiile specifice ale proiectului.

Buget redus de intretinere

La bugete limitate, este, de asemenea, necesara o atentie sporita in economisirea banilor pentru intretinerea drumurilor. Răspunsul simplu? Include măsuri de reducere in viitor a intretinerii sau repararii drumurilor. In aceasta privinta, Tensar va poate ajuta. Utilizand geogrilele TriAx® pentru consolidarea mecanica a straturilor de agregate la drumuri noi sau a produsele de armare asfalt pentru straturi de acoperire, lărgire şi reparaţii drumuri, veti îmbunătăţi durabilitatea pe termen lung, reducand oboseala si fisurile din reflexie si marind intervalul necesar pentru intretinere.

Unde va poate ajuta Tensar

Tehnologia Tensar abordează domenii cheie în construirea şi întreţinerea drumurilor:

Imbunatatire structurala utilizand geogrilele TriAx pentru stabilizare mecanica a straturilor de agregate peste fundatii de pamant slabe

Armare asfalt pentru a controla fisurarea la oboseala, aparitia fagaselor si a fisurilor de reflexie din placile de beton imbinate sau din fundatiile de ciment

Drumuri si zone pavate

Rigiditatea la tractiune la 360° a geogrilei Tensar Triax® şi aperturile triunghiulare inclesteaza agregatele pe pozitie, creând un strat stabilizat mecanic cu o performanţă remarcabilă sub incarcarea din trafic.

Beneficii

Cu peste 30 de ani de experienta in proiecte din intreaga lume, sistemele Tensar furnizeaza o serie de avantaje care cuprind:

  • Grosime redusa a stratului de agregat
  • Capacitate portanta sporita
  • Reducerea excavarii
  • Costuri mai mici pe termen lung
  • Reducerea emisiilor de CO2 in santier
  • Reducerea fisurilor din reflexie si oboseala
  • Prelungirea duratei de viata structurale a pavajului
  • Software TensarPave software pentru proiecte optimizate

Need help?