Down to content

Stabilizare fundatii

Asezarea de cale ferata pe solurile slabe cu o capacitate portanta mica conduce la o rigiditate scazuta, insuficienta pentru a sustine balastu. O solutie alternativa ar fi stabilizarea chimica sau exacavrea adanca urmata de un strat subtire granular, toate aceste metode sunt de lunga durata si costisitoare.

Certification and Approval

TriAx TX190L geogrid has been approved by rail authorities, including Network Rail, for improving the performance of ballasted track.
Cum lucreaza geogrila Tensar

Cu geogrile, materialul granular din stratul de sub-balast Penetreaza in aperturile geogrilei creand o legatura puternica si furnizand suport pentru patul fudatiei. De fapt armarea cu geogrila Tensar ajuta la reducerea grosimii stratului de balast la aceeasi capacitate portanta.

O soluţie demonstrată

De la începutul anilor 80, geogrilele Tensar au fost utilizate de autorităţile de căi ferate din toată lumea, în paralel cu progresul înregistrat în cercetare. Studiile au arătat că tehnologia Tensar poate creşte capacitatea portantă a stratului de balast cu un factor de 2 comparativ cu acelaşi strat nearmat.

Putem ajuta în orice proiect de cale ferată

Tehnologia inovativă Tensar se foloseşte în proiecte de cale ferată din lumea întreagă, si o gamă largă de studii de caz este disponibilă. Oferim de asemenea suport tehnic, specificaţii, detalierea preţurilor.

Imbunatatirea stabilizarii fundatiilor cu geogrilele Tensar

De fapt armarea cu geogrila Tensar ajuta la reducerea grosimii stratului de balast la aceeasi capacitate portanta.

Adaugarea unui strat stabilizat mecanic la sub-balast are mai multe avantaje:

  • Reducerea grosimii stratului: testele au demonstrat ca folosind geogrile Tensar sub-balast poate fi redus cu pana la o treime la aceeasi capacitate portanta
  • Costuri mai reduse de constructie: reducerea excavarii, solului si a balastului poate duce la economii consistente
  • Reducerea emisiilor de carbon: o reducere semnificativa in stratul de agregate aduce economii substantiale privind emisiile de carbon
  • Timpi mai lungi intre lucrarile de intretinere: cu o platforma a caii ferate bine sustinuta intervalele de timp dintre lucrarile de intretinere pot fi marite

Need help?