Down to content

Constructie depozite de deseuri

Cum puteti beneficia

Sistemele de geogrile uniaxiale Tensar si TriAx® s-au dovedit extrem de versatile in constructia depozitelor de deseuri, utilizate in diverse moduri pentru a crea o solutie stabila si sigura:

  • Ranforsarea materialelor de impermeabilizare (inclusiv geomebrane / bariere de argilă sau geocompozite bentonitice) pentru a preveni deteriorarea
  • Cresterea spatiului de stocare disponibil, cum ar fi carierele cu pereti abrupti
  • Controlul deformatiei si tasarii
  • Rezistenta la alunecare pe taluzuri si armare sol
  • Permiterea extinderii pe verticala a depozitelor de deseuri, peste cele existente
  • Construire de drumuri de acces consolidate mecanic, economice, cu intretinere redusa


Depozite de deseuri construite cu inovatia inginereasca de la Tensar

Depozitele de deseuri nu trebuie numai sa fie construite in condiţii de siguranţă, trebuie de asemenea sa indeplineasca reglementarile in vigoare, utilizand solutii ecologice, pe termen lung. Cu experienţă de aproape 30 de ani in crearea de soluţii inovatoare, Tensar are nenumarate moduri in care te poate ajuta.

Aplicatii depozite de deseuri primare

Sistemele inovatoare Tensar au o serie de aplicaţii în cadrul construcţiei depozitului de deşeuri. Acestea sunt principalele utilizări:

Stabilizarea fundatiei depozitului de deseuri pentru a rezista la alunecarea de pe taluzuri care sunt supuse incarcarii temporare din materialul de drenaj sau pentru ca sistemele de acoperire sa reziste la greutatea materialului de drenaj si a acoperirii cu strat de sol vegetal.

Extinderea capacitatii de depozitare implica noi depozite de deseuri amplasate peste cele vechi, astfel ca baza trebuie sa-si pastreze integritatea impotriva tasarilor diferentiate si a patrunderii deseurilor vechi de dedesubt.


Suport impermeabilizare depozit deseuri este necesar cand substratul are profilul suprafetei neregulat, cum ar fi in fostele cariere, si creeaza un profil neted pentru sistemul de impermeabilizare in timp ce maximizeaza spatiul gol. Pot fi de asemenea construiti pereti interni din celule.

Need help?